Valós készlet információ - A termékek saját raktárunkban vannak - Országos kiszállítás

Kérdése van? Hívjon minket!

Rendeljen telefonon!  +36-46/347-879

Beépíthető sütők

Beépíthető sütők széles választékával várjuk, melyek között elektromos sütőket, gőzsütőket, gázsütőket, PlusSteam sütőket és kompakt beépíthető sütőket is talál. Színes termékpalettánk biztosítja Ön számára, hogy kompromisszummentesen, a sütési szokásaihoz igazítva találjon rá leendő sütőjére a minőség és a megbízhatóság jegyében.

 

Bár elsőre a világ legegyszerűbb dolgának tűnhet egy beépítető sütő kiválasztása, mielőtt rábökne az első tetszetősebb darabra, számos tényezőt figyelembe kell vegyen. Ma már azok a tényezők, hogy egy sütő jól működjön, könnyen tisztítható, energiatakarékos legyen és dizájn szempontjából is tökéletesen megfeleljen az elvárásainak, alapkövetelmény, ám ezek mellett is számos dologgal jó tisztában lennie annál is inkább, mert egy beépíthető sütőt nem 1-2 évre, hanem sok esetben hosszú évekre vesz. Mivel a sütők technológiája is folyamatosan fejlődik, ezért érdemes ezekkel az újításokkal is képben lennie, hiszen egy korszerű sütővel minden sokkal könnyebben és gyorsabban megy.

Mi alapján válasszon beépíthető sütőt?

A beépíthető sütő mérete

Az első és talán legfontosabb szempont egy beépíthető sütőnél, hogy a készülék passzoljon esetenként a már meglévő főzőlapjához, valamint a konyhabútor méreteihez is. Ha nem nulláról készül berendezni konyháját, muszáj figyelembe vennie, hogy mekkora hely áll a rendelkezésére a már meglévő konyhabútoránál. Ha kicsi a hely, praktikus megoldás lesz egy 45 cm-es sütő választása, ám 60 cm-es méretkategória mellett is sokan döntenek.
Lelkes amatőr vagy mesterszakács?
A méret kiválasztásánál azt is mérlegelje, hogy milyenek a sütési szokásai. Nem ugyanakkor sütőre van szüksége egy egyedülállónak, mint egy nagycsaládosnak, de a sütő űrtartalma akkor is lényeges, ha nem kezdő, hanem már-már mesterszakácsi babérokra törő, profi szakács, aki akár napi szinten is használja majd a szerkezetet. Léteznek kisebb (legfeljebb 55 literes) típusok, aztán ott vannak a közepesek (56-70 liter űrtartalmúak), illetve vannak 71 liternél is nagyobb sütők is, melyek kifejezetten nagy sütésekre és gyakori használatra lettek kitalálva.

 

Hagyományosat vagy valamilyen innovatív megoldást keres?

A méret után, a beépíthető sütő típusának kiválasztása is fontos kritérium. Ha Ön ragaszkodik egy klasszikus gázsütőhöz, mert hisz abban, hogy ezen finomabban készül el az étel, biztosan emellett dönt majd. Viszont az elektromos sütők napjaink legnépszerűbbjei, hiszen nagyon pontosan lehet szabályozni rajtuk a hőfokot, mit több, számos extra funkcióval is rendelkeznek, ám ezek beépítéséhez elengedhetetlen a megfelelő elektromos hálózat. Ha már meglévő főzőlapja gázos, nyugodtan kombinálhatja azt elektromos sütővel, de ugyanígy fordítva is tud működni.

A gőz sütőket azok választják, akik a gyorsan elkészülő, egészséges ételek hívei, míg a PlusSteam sütők ötvözik magukban a hagyományos sütők megbízhatóságát és a gőz sütés fantasztikus előnyeit, amik által az ételek hamarabb elkészülnek, mégis a sütő kevesebb energiát fogyaszt.

A kompakt beépíthető sütők pedig kompromisszummentes megoldást kínálnak kis méretűk ellenére is, mert számtalan hasznos funkcióval (pl. mikróhullámmal) fel vannak turbózva.

A sütőtisztítás ma már nem kell, hogy gond legyen!
Abban bárkivel egyetértünk, hogy a sütőtisztítás mindig nyűg és probléma, ezért a végeleges döntésénél az is közrejátszhat, hogy a fent említett sütőkbe, milyen tisztítási technológiát álmodtak meg a tervezők. A gőztisztítású sütők gyakorlatilag a gőz erejét használják a szennyeződések eltávolítására, a katalitikus tisztítású sütők belseje egy olyan vésőréteggel van bevonva, ami magába szívja a zsírt sütés közben, ezért esélyt sem ad a lerakódásoknak, míg a pirolitikus tisztítású sütők a hő erejét használják a szennyeződések leégetésére, így ezeket néhány mozdulattal és egy nedves ronggyal eltávolíthatjuk.

Egy alapos gonddal kiválasztott beépíthető sütő sokáig hű és hasznos társa lesz a konyhában, így érdemes fontolóra vennie, hogy pontosan mire is van szüksége!