30 év tapasztalat! Folyamatosan kedvező árak, valós készlet, gyors szállítás!

Kérdése van? Hívjon minket!

Rendeljen telefonon!  +36-46/347-879

Gőzsütő

 

Ha nemcsak a hasát szereti, de a főzésben is szeret jeleskedni, tekintse meg gőzsütő választékunkat, hiszen ezek közül bármelyiket is válassza, bizonyosan sokkal intenzívebb ízvilágú ételeket tud majd velük elkészíteni.

 

Ugye eddig Ön sem úgy gondolt a gőzre, mint amitől finomabb lesz az étel? Ha nem, hát rosszul tette, hiszen a gőzben sütés igazi csodafegyvere a Michelin-csillagos séfeknek is, mára pedig már bárki számára elérhető.
Egy gőzsütővel szaftosabb, ropogósabb, omlósabb lesz minden, miközben az alacsonyabb sütési hőnek köszönhetően az alapanyagok jobban megőrzik majd tápanyag- és vitamintartalmukat. A párás közeg miatt kevésbé száradnak ki az ételek, legyen szó akár tepsis fogásokról, roston sült különlegességekről, desszertekről vagy bármi másról.
A 100% gőzprogramon zöldségeket, rizset, halféléket párolhat, míg a kombinált programokkal (ami a gőz és a forró levegő hatását ötvözi) szaftos és omlós húsokat, aranybarna és lágy kenyereket, egytálételeket készíthet egy szempillantás alatt.
Egyes high-tech gőzsütőink például olyan okosak, hogy Önnek csak az ételt kell a sütőbe tenni, majd annak megfelelően, hogy mi az, ki kell választania a hozzá illő programot. A sütő magától fogja tudni, hogy pizza, csirke vagy éppen lasagne esetében mi a megfelelő sütési fok, így már a beállításokkal sem kell többet bajlódnia.
Tökéletes választás továbbá azok számára is egy gőzsütő, akik a szuvidolás (sous-vide = vákuum alatt) hívei. Ennek a főzési technikának a lényege, hogy az étel vákuumfóliába zárva hosszú órákon keresztül fokra pontosan azonos alacsony hőmérsékleten készül.

 

De nemcsak a finom ételekhez, hanem a sütő tisztításához is remekül hasznosítható a gőz ereje. Egy gőzsütő mellett nyugodtan elfelejtheti a sokszor hosszú perceket is igénybevevő sütőtisztítást, mert itt már maga a gőz sem engedi lerakódni vagy ráégni a zsiradékot a belső felületre, így gőzsütőt tisztítani pofonegyszerű. Vesz az ember egy nedves ruhát és sütés után áttörli vele a sütőteret.

 

Hogyan használja a gőzsütőt?
Minden gőzsütőben van egy víztartály, amit sütés előtt fel kell tölteni egyszerű csapvízzel. A gőzgenerátorba a sütő egy szeleprendszeren keresztül adagolja a vizet, ami aztán párával tölti meg a sütőteret. Annak megfelelően, hogy éppen mit készít, kiválasztja a megfelelő sütési, párolási programot és elindítja a sütőt.
Sokan félnek a forró gőz okozta sérülésektől, ám ezek a sütők olyannyira biztonságosak, hogy ki sem kell nyitnia ahhoz a sütő ajtaját, hogy tudja, elkészült az étel. A beépített maghőmérő úgyis jelzi majd, ha készen van. Ha nincs elegendő víz a tartályban vagy sütés közben elfogyott volna, a készülék figyelmeztet arra is, hogy eljött az ideje az újratöltésnek.
A legfinomabb éttermi fogások mögött legtöbb esetben egy gőzsütő van, így ha szeretné asztalát napról-napra olyan sült ételekkel telerakni, mintha csak egy vendéglőben étkezne, mindenképp válasszon konyhájába társául egy remek gőzsütőt.