Valós készlet információ - A termékek saját raktárunkban vannak - Országos kiszállítás

Kérdése van? Hívjon minket!

Rendeljen telefonon!  +36-46/347-879

Elektromos sütő

63termék
 
63termék

A beépíthető sütők közül napjaink legkelendőbbjei az elektromos sütők, amelyek korszerű sütési beállításaiknak, kényelmi és biztonsági funkcióiknak köszönhetően méltán váltak vásárlóink kedvencévé.

Ma már szinte minden harmadik háztartásban elektromos sütő van, a felhasználók többsége pedig időről-időre visszatér ugyanehhez a típushoz, persze haladva a korral, és a sütőtechnikai fejlődés adta lehetőségekkel. Ameddig még eleinte egy egyszerű villanysütőtől nem vártunk mást el, csak, hogy lehetőleg légkeveréses legyen, és legyen alkalmas alsó-felső sütésre is, ma már grillezhetünk, aszalhatunk, sterilizálhatunk (befőtt főzésnél hasznos), olvaszthatunk benne, de még az ételt is melegen tudjuk tartani vele.

Az elektromos sütők alapfunkciója a légkeverés
A légkeveréses funkció azért praktikus, mert így sütéskor vagy grillezéskor a ventilátor a sütőtérben keletkező forró levegőt egyenletesen oszlatja el, így minden sokkal jobban átsül, viszont búcsút inthet az odaégett aljú vagy tetejű ételeknek. A mai modern villanysütők szinte már mind hő-légkeverésesek, így nemcsak gyorsan és egyenletesen adják le a hőt, de egyszerre több ételt is készíthet bennük anélkül, hogy azok átvennék egymás illatát. Igen, jól olvasta, egy térben sülhet egy szaftos hús és egy tepsi sütemény is.
Egy elektromos sütő mellett a grillezésről sem kell lemondania, hiszen a sütőtérbe épített nagy teljesítményű fűtőszálaknak köszönhetően bármikor friss, ropogós steak vagy grill csirke kerülhet az asztalára.
Néhány elektromos high-tech sütő pedig már annyira okos, hogy az internethez is képes kapcsolódni. Innen Ön csak kiválasztja az ételéhez passzoló receptet, a sütő pedig végig követi a sütési hőmérsékleteket pontról-pontra. Ez azt jelenti, hogy az előmelegítéstől a sütésen át és a ropogósra pirításon keresztül minden hőfokot az elektromos sütő maga állít be, így önnek nem kell félóránként a sütőhöz rohangálnia és állítania rajta egyet.

Ne legyen feszült, nem lesz gond a feszültséggel!
Sokakat az tart vissza egy elektromos sütő vásárlásától, hogy nem biztosak abban, hogy otthonuk elektromos hálózata elbírja-e majd az árammal működő sütőt. A jó hír az, hogy ha már egy modernebb vasalót tud használni, nem lesz gondja a sütővel sem. Ha mégsem lenne biztos a dolgában, bátran kérje szakember segítségét, aki felvilágosítja a részletekről, ha pedig szükséges, a hálózat bővítését is megoldja.
Az elektromos sütők gyártói minden esetben kilowattban (kW) vagy Wattban (W) adják meg a sütő teljesítményét. Ahogy minden elektromos berendezésnél, úgy ezeknél is fel van tüntetve, hogy sokat vagy keveset fogyasztanak. Az energiahatékonyságot A-tól G-ig jelölik, amiből az A kategória a legenergiatakarékosabbat jelenti.

És hogy hogyan tisztítható egy elektromos sütő?
Egyszerűbben, mint gondolná! Pirolitikus tisztítással a sütő belső részén található szennyeződések magas hőfokon leégethetőek. Erre külön beépített funkciójuk van az elektromos sütőknek, ami abból áll, hogy 400-500 fokra forrósítja fel magát a készülék, így égetve le magáról minden szennyeződést, Önnek pedig már csak annyi a dolga, hogy miután kihűlt, kiseperje belőle a hamut.