Valós készlet információ - A termékek saját raktárunkban vannak - Országos kiszállítás

Kérdése van? Hívjon minket!

Rendeljen telefonon!  +36-46/347-879

Gázsütő


Megfizethető és sokszor kézenfekvő megoldás egy gázsütő mellett dönteni, azonban érdemes számításba venni ennek minden előnyét és hátrányát.

Az élet számos területén a biztonságra, a jól bejáratott dolgokra esküszünk. Ha már a nagyszülei is gázsütőt használtak (és be is vált nekik évtizedekig) akkor Ön miért tenne most másképp?! Teljesen jogos hozzáállás, hiszen a hagyományos gázsütők olyan komoly múltra tekintenek vissza, hogy azokban méltán lehet bizodalma. Viszont ha haladni szeretne a korral, érdemes tudnia, hogy napjainkban már egyre jobban kiszorítják a számtalan kényelmi és biztonsági funkcióval ellátott elektromos és gőzsütők a gázos verziókat. Nem feltétlenül rosszabbak a gázsütők, csupán egy elavultabb technikát képviselnek, aminek lassacskán lejár az ideje…

A gázsütő, mint átlagos megoldás
A gázsütők klasszikussága az, ami mindig csalogató lesz, ám mielőtt hazavinne egyet ezekből, érdemes tájékozódnia a technikai fejlődés adta további lehetőségeiről is.
Egy beépíthető gázsütő egyaránt megállja a helyét egy nagy családi ház konyhájában, de egy albérletben is, sőt, sokan döntenek emellett a típus mellett olyankor, mikor nyaralójukba, hétvégi házukba keresnek valamilyen olcsó, ám de jól használható sütőt. Továbbá azok is biztosan emellett teszik majd le a voksukat, akiknél egy elektromos sütő beépítése problémásabb megfelelő áramhálózat híján.

Vezetékes gáz vagy gázpalack kell hozzá
Rém egyszerű a képlet: egy gázsütőhöz gáz kell, tehát a telepítése, bekötése csakis akkor valósulhat meg, ha a hatósági előírásoknak megfelelően van a lakásnak vezetékes gázellátása. Gázpalackról is üzemeltethető, ám ez jóval költségesebb megoldás, főleg napi használat mellett. A palackot meg kell vásárolni, haza kell vinni, le kell cserélni a lehető legbiztonságosabban, szóval elég körülményes az egésznek a menete. A vezetékes gáz használata ettől egy fokkal egyszerűbb, ám a biztonsági előírásokkal, a rendszeres ellenőrzésekkel és a havi gázdíjak befizetésével itt is számolni kell.

Ismerje meg gázsütőjét!
Egy gázsütő soha nem fog olyan egyenletesen sütni, mint egy elektromos. Egyszerűen csak szerkezetéből adódóan oszlik el másképp benne a hő, így ki kell tapasztalnia, hogy mikor, milyen hőfokra, melyik rácsra, lefedve vagy éppen szabadon hagyva tegye be az ételt sülni. Eleinte érdemes kicsit többet kísérletezgetni, és nem bosszankodni azonnal, ha valami nem úgy sikerül elsőre, ahogy azt szerette volna. Annak függvényében, hogy a sütő mely rácsára helyezi az ételt, a hőmérsékletet is variálhatja, így érve el az ideális sütési módot.
Az általunk forgalmazott légkeveréses gázsütőhöz grillező és kiolvasztó funkció is társul, valamint jár hozzá még egy forgónyárs is. Zománcos felületének köszönhetően könnyen tisztán tartható.