30 év tapasztalat! Folyamatosan kedvező árak, valós készlet, gyors szállítás!

Kérdése van? Hívjon minket!

Rendeljen telefonon!  +36-46/347-879

Sütő+főzőlap szett

4termék14
4termék14

Útmutató a sütő kiválasztásához

Szabad hely és elhelyezés

Elsőként mérje fel a rendelkezésre álló szabad helyet. Valamennyi sütő elhelyezése 60 cm-es mélységet igényel, azonban a különböző típusok magassága eltérő: 
45 cm – a kompakt méretű sütők kisebb helyen is nagyszerűen elférnek
60 cm – egyterű, hagyományos méretű sütők számára 
72-80 cm – a nagyobb kapacitású vagy dupla sütők által igényelt magasság
A tányérok megfelelő felmelegítése, és az étel tálalásig történő melegen tartása érdekében célszerű, ha vákuumzáró fiókot helyez a SousVide technológiájú ProCombi típusú, vagy egy melegítő fiókot egyéb típusú sütője alá.

Kapacitás

Ha nagyobb háztartásban él, vagy ha gyakran látja vendégül ismerőseit, lehetőleg egy nagyobb méretű sütőt válasszon, mellyel a terjedelmesebb ételek elkészítése sem okoz gondot. 
4-nél több személyből álló háztartás – A négy tagú, vagy annál több személyből álló háztartások igényeit a 70 liter feletti kapacitású sütők tökéletesen kielégítik
3-4 tagú háztartás –  Három-négy személyből álló háztartások esetén a 40-70 literes modellek ideális választásnak bizonyulhatnak
1-2 tagú háztartás –  A kisebb, mindössze egy-két tagú otthonok számára egy 35-43 literes típus lehet a megfelelő választás 

Sütő típusok

Hagyományos sütők – felső és alsó sütést lehetővé tevő hagyományos sütők 
Többfunkciós sütők – kiegészítő, például grillezési, leolvasztási és turbó grillezési funkciókkal ellátott légkeveréses sütők. Hatékonyabb levegő keringtetést biztosít az egyenletes sütés és pirítás érdekében. 
Kombinált gőzölős sütők– többfunkciós sütők, melyek az ízesebb, omlósabb és színesebb ételek elkészítése érdekében különböző, kizárólag gőzölést, vagy gőz és hő kombinációját alkalmazó sütési programokat nyújtanak. 

Gőzölős sütő

Fedezze fel a gőzölős sütők nyújtotta új ízvilágot! Legyen szó aranybarnára sütött cipóról, vagy akár ropogós bőrű, belül porhanyós csirkéről, a gőzölési technológia kedvenc ételeit még ízesebbé varázsolja!
Vital sütés – Alacsony hőmérsékleten is finoman átsüti az ételt, miközben azok teljes ízvilágát megőrzi. 
Interval sütés – Megőrzi az ételek természetes állagát és nedvességtartalmát. 
25%-os gőzsütés – Ropogós aranybarnára pirítja a külső réteget, különösen a házi készítésű kenyerek esetén célszerű. Az iPad és Android táblagépekre szánt Electrolux gőzölési alkalmazás számtalan receptet tartalmaz, a hagyományos sütőben elkészítendő ételek leírásait pedig a gőzölési technológiához igazítja! 

Öntisztító-funkció

Megkíméli Önt a vegyi tisztítószerek sütőn történő használatától!
Katalitikus sütők - a hő hatására aktiválódó katalitikus bélés akkor lép működésbe, ha a sütő elérte a 220 °C-os hőmérsékletet. Oxidálja a visszamaradó zsírt, így a felületet mindig tisztán és zsírmentesen tartja. 
Pirolitikus sütők - az öntisztító program kiválasztásakor a rendszer a sütőt 500 °C-ra melegíti, és finom hamuvá égeti a zsírt és az ételmaradványokat, amihez már csak egy törlőkendő szükséges. 

Útmutató a főzőlap kiválasztásához

Főzőlap típusok

Indukciós főzőlapok – A legsokoldalúbb és leggyorsabban reagáló, rugalmas felhasználást lehetővé tevő főzőzónákkal ellátott főzőlap típus. Pontosan beállítható, hogy az edény milyen gyorsan melegedjen fel, vagy hűljön le.
Gázfőzőlapok – A melegítési funkciók rendkívül egyszerű szabályozását nyújtó típus. Könnyen tisztítható sima kerámia felület jellemzi őket.
Főzőlapok kisugárzó főzőzónákkal – A tökéletesen sima, könnyen tisztítható kerámia felülettel rendelkező főzőlap típus elsősorban azok számára ideális, akiknél a villamos energiával történő üzemeltetés gazdaságosabb megoldásnak bizonyul. Különböző méretű főzőzónákkal vannak felszerelve.

Méret

Válassza ki a konyhai munkafelületéhez méretben leginkább illeszkedő főzőlapot:
30-36 cm – Az 1 vagy 2 főzőzónával ellátott típusok akár több főzőlap együttes alkalmazása esetén is tökéletesen felhasználhatóak. 
60 cm – A 3 vagy 4 főzőzónával rendelkező modellek a legtöbb háztartás igényeit kielégítik.
70, 75, 80 vagy 90 cm – Az akár 6 főzőzónát kínáló főzőlapokkal a terjedelmesebb ételek elkészítése sem okoz gondot!

Főzőfelület

Legyen szó húsok grillezéséről, tésztafőzésről, vagy akár csokoládénak közvetlenül az edényben történő megolvasztásáról, az indukciós főzőlapok által nyújtott sokoldalúságnak és teljesítménynek nincsen párja! A rugalmas indukciós főzőlapok automatikusan felismerik a különböző lábasok és fazekak méretét, és ahhoz igazítják az egyes főzőzónákat. Nagyméretű vagy különleges alakú edények esetén olyan indukciós főzőlapot válasszon, melyek több főzőzóna együttes használatát is lehetővé teszik.
Húsok és pörköltek készítése, vagy sütés esetén a gáz- és az elektromos főzőlap egyaránt megfelelő választásnak bizonyulhat. A különböző méretű égőfejekkel ellátott gázfőzőlapokat speciális Wok-égővel is felszerelik, míg az elektromos működtetésű típusok a nagyobb méretű edények használatát bővíthető főzőzónák segítségével teszik lehetővé...

Biztonság

Indukciós főzőlapok – A hő közvetlenül az edényben keletkezik, így a szomszédos felületek nem melegednek fel, és biztonságosan megérinthetőek maradnak. Melegítésre kizárólag akkor kerül sor, ha az edényt a fűtőfelületre helyezték, a kezelőpanel pedig lezárható, hogy a beállítások véletlenszerű módosítása, vagy a főzőlap bekapcsolva hagyása megelőzhető legyen.  
Főzőlapok kisugárzó főzőzónákkal – Mivel a lobogó láng folyamatosan látható, a főzés mindig biztonságos, a gázellátás pedig automatikusan megszakad, ha a főzőlap egyik lángja kialszik. 
Electric radiant –  A kezelőpanel, valamint a főzőlap beállítások lezárhatóak, a maradékhő jelzőfény pedig azonnal jelzi, ha a főzőlap biztonsággal megérinthető.